• Ma - Zat: 7:00 - 17:00
  • (0517) 39 81 07

DAKKAPELLEN

DAKKAPELLEN

Een dakkapel is een uitbouw dat aan het schuine dakvlak zit. Vaak bestaat hij uit een verticaal raamkozijn dat soms beweegbare delen heeft. Ook is er een afdekking, zoals een zadel-, lessenaars-, plat- of schilddak. Door het plaatsen van een dakkapel over de lengte van een woning ontstaat er enorm veel extra ruimte. Bouwbedrijf Haarsma heeft ruime ervaring in het aanbrengen van de mooiste dakkapellen.

Dakkapellen

Een dakkapel kan meteen tijdens de nieuwbouw aangebracht worden, maar hij kan natuurlijk ook naderhand worden toegevoegd om meer ruimte te creëren. Dit kan meestal prima op plekken waar al een dakraam zit. Vaak geeft een dakkapel door de vorm precies de ruimte die nodig is om een zolder om te toveren tot een extra kamer. Een bestaande kamer kan er ook veel comfortabeler door worden, omdat er meer (sta)ruimte ontstaat.

VERGUNNING AANVRAGEN

Montage
Een dakkapel kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Meestal gebeurt dit op locatie zodat hij meteen op het dak getimmerd wordt. Er zijn ook prefab dakkapellen die vooraf in onze timmerwerkplaats worden gemaakt. In overleg met u kijken we wat de beste keuze is voor uw dakkapel. Een dakkapel wordt door ons in één dag geplaatst en daarna van binnen keurig afgetimmerd.

Materiaal
Bouwbedrijf Haarsma maakt gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen die weinig onderhoud nodig hebben en vele jaren mee gaan. Dakkapellen zijn van kunststof of hout gemaakt, van welk materiaal we gebruik maken hangt onder andere af van de bouwstijl van het huis of pand en van uw wensen.

Vragen
Overweegt u een dakkapel te plaatsen of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Wij bespreken graag uw ideeën in een vrijblijvend gesprek. Ook kunnen wij voor u vergunningen aanvragen bij de gemeente, zodat u daar zelf geen omkijken naar heeft.